BioBalance

BioBalance

Inspiration til et sundt og godt liv.

www.gida.dk

Hvad er Kranio-Sakral-Terapi (KST)

Kranio-Sakral-TerapiPosted by Gitte Dahm Fri, May 23, 2014 10:12:14

Kranio-Sakral-Terapi
KST er en behandlingsform, hvor skævheder og spændinger afhjælpes med blide tryk og træk. Det er en meget behagelig behandlingsform, hvor der arbejdes på kraniet, rygsøjlen og bækkenet. Der arbejdes også med resten af kroppen - alt efter klientens problem.

Når der opstår skævheder, spændinger og ubalancer i kroppen, bliver bl.a. nervesystemet påvirket. Dette kan så igen medføre flere ubalancer, som nemt giver en ond cirkel af flere problematikker og smerter.


KST er en effektiv behandlingsform, som går ind og finder årsagen til problemet og arbejder ud derfra. Når kroppens ”hovedkontor”, centralnervesystemet, er belastet, går det ud over kroppens funktioner. KST har sin styrke ved, at de blide tryk og bevægelser kommunikerer med kroppen på et plan, så nervesystemet ikke går i forsvar. I stedet accepterer kroppen, at hjælpen er på vej og kan derfor sætte en helingsproces i gang. Vores krop er programmeret til regenerering, og når den modtager den nødvendige assistance, sker der en naturlig, positiv forandring i kroppen.

Traumer, fysiske så vel som psykiske, kan give ubalancer, spændinger og skævheder. Med KST-teknikker rettes kroppen op og afspændes, så kroppen kan gøre det, den er designet til, nemlig at hele sig selv.


Hvordan foregår en behandling

Behandlingen varer ca. en time, og du er typisk fuldt påklædt. For at behandleren bedre kan se og mærke skævheder og spændinger, kan det være hensigtsmæssigt at have en del af tøjet af. Du ligger på ryggen eller på maven på en briks.

KST er afslappende og behagelig – måske falder du i søvn eller kommer i en meditativ tilstand. Det i sig selv kan være meget givende for behandlingen. De blide tryk på kroppen og kraniet gør KST speciel effektiv i forhold til smertelindring.

Du vil under behandlingen, og i dagene derefter, mærke, at din krop slapper af, så dine muskler og led finder sig til rette der, hvor de hører hjemme i en naturlig og oprindelig balance.


Organmassage

Det er vigtigt, at kroppens organer er i deres naturlige frie flow, således, at de kan udføre deres funktioner optimalt og give kroppen næring og velvære. Med blide KST-teknikker hjælpes organerne til at bevæge sig i den rytme, de er skabt til. Der kan være mange grunde til, at organer og bindevæv spænder op. Organmassage kan give rigtig gode resultater i forhold til f.eks. mave-tarm-sygdomme og fordøjelsesproblemer. Det kan også være en hjælp i forhold til f.eks. vægtproblemer, rygsmerter og underlivsproblemer.  • Comments(0)//www.biobalance.dk/#post11