BioBalance

BioBalance

Inspiration til et sundt og godt liv.

www.gida.dk

Min rette hylde

Min sundhedPosted by Gitte Dahm Fri, May 02, 2014 18:55:13
Min interesse for sund kost, motion og sundhed i det hele taget har jeg altid haft, og nu er jeg så heldig at kunne arbejde med det som Biopat og Naturopath ibm, Vegatester, Kostvejleder og Kranio-Sakral-Terapeut.

Jeg skulle lige en knap 20 årig vej omkring i mediebranchen. Erfaringer som kommer mig til stor gavn i dag, fordi jeg har beskæftiget mig meget med planlægning, tilrettelæggelse og lært en masse om hvor fantastisk det er at yde en god service til kunderne.

Nu er jeg overbevist om, at jeg er landet på den rette hylde, og jeg ser frem til at kunne hjælpe dig med at implementere ændringer inden for kost, kosttilskud og komplementær helbredende elementer i dit liv. Ændringer som gir dig mulighed for det gode liv i balance med energi og velvære.

Min lyst til at blive komplementær behandler er nok fordi, at jeg mener, at vi fra naturens side er skabt til at hele os selv. I den proces er det nødvendigt at støtte kroppen med den rette næring, bevægelse, forebyggelse og nogle gange kosttilskud som f.eks. naturlige urter samt mineraler og vitaminer m.m. til at regulere ubalancer.

Min interesse har også rødder i min egen sådan lidt mere personlige historie. Dels de erfaringer med kost og tilskud jeg har gjort mig undervejs i mit liv i forhold til både vægtregulering, migræne og i forhold til smerter i kroppen. Og dels fordi jeg har oplevet hvad ændringer med kosten og kosttilskud gjorde af forbedringer for begge mine forældre.

De fandens smerter
Lige så længe jeg kan huske tilbage, har jeg hørt min mor sige, at hun havde ondt. Ondt i sine muskler og led og smerter der opstod rundt omkring i kroppen. Hun var også det meste at sit voksne liv mere eller mindre overvægtig og kæmpede altid en kamp mod forøget vægt. Dels pga. et stort indtag af simple kulhydrater og dels pga. de medicinske medikamenter, som blev en del af hendes liv.

Som en stor ”bonus” for den levevis sov hun dårligt, hvilket hun også fik et præparat for. En anden bonus som bl.a. opstod og blev vedligeholdt af hendes livsstil var de psykiske problemer hun levede med - da jeg var barn hed det ”dårlige nerver”.
Det fik hun så også et eller måske endda flere præparater for. Alt i alt blev det et liv med smerter, dårlig søvn og ikke mindst psykiske ubalancer godt kogt sammen med et stort medicinforbrug.

Jeg har en klar fornemmelse af, at det kunne have været en stor hjælp for hende, om der havde været et alternativt supplement ind over hendes liv via kostvejledning, Biopati og manuel terapi som f.eks. Kranio-Sakal-Terapi (KST). Jeg er fuldt ud overbevist om, at det kunne have mindsket hendes gener betydeligt, hvis nogen havde kigget på hendes liv som helhed og ikke blot de symptomer hun kom med. Behandlingsformer som hun på ingen måde var afvisende overfor, da hun havde et åbent sind, men som ingen fortalte hende om.

Rigtig mad og kosttilskud gør godt for kroppen
I min barndom fik vi rigtig mad lavet fra bunden, for der var ikke så mange præfabrikerede produkter i 60-70erner. Men der var også rigtig meget sukker ind over vores daglige kost samt margarine og hvidt brød, købepålæg og hvedemelsopbagte sover og masser af kartofler. Men dog mest rugbrød, retter lavet på indmad, kylling og lidt kød.

I 90’erne gik min far i gang med at omlægge kosten for ham og min mor pga. hans type 2 diabetes. Ikke mindst satte han sig for, at både han og min mor begyndte at tage tilskud i form af vitaminer, mineraler, lidt urter og ikke mindst fiskeolie. Han mente ikke, at vi med vores moderne samfunds dyrkningsmetoder og forurening kunne få nok nutrienter via kosten alene. Jeg tror, han havde ret.

I årene efter at de ændrede på kosten og indtog tilskud fik min mor det en hel del bedre. Min far holdt sin diabetes i kort snor med bl.a. mere grønt i kosten og ikke mindst regelmæssig motion.
En del af min mors medicin blev skåret væk, og alt i alt fik hun et bedre liv med et minimum af smerter. Min mor blev lige så obs på at tage sin fiskeolie, mineraler og vitaminer som på at få sin receptmedicin, da hun tydelig kunne mærke, at de gjorde hende godt. (de blev begge 80 år)

Det hjælper at gøre noget.
Jeg er fuldt ud overbevist om, at en del af de ubalancer min mor havde igennem livet kunne have været undgået eller sat mere i balance med en ændring af kosten og andre komplementære tiltag. Hun fik desværre ikke chancen for, at der var en behandler som kiggede på helheden af hendes liv og derved kunne hjælpe med at implementere de rette tiltage for hende. Og oveni det var hendes læge meget forhippet på, at slå hendes symptomer ned med kemisk medicin. Det er mit håb at læger i fremtiden får mulighed for at kigge i alle retninger, når de skal hjælpe en patient. Med det mener jeg, at de også kigger i retning af komplementær behandling.

Min arv som skal passes og plejes med omhu
Hvad mig selv angår, kan jeg godt mærke, at jeg har arvet min mors "smertegener". Formentlig har jeg også arvet min fars tendenser med diabetes og hjertekar-problematikker, men da jeg påvirker min krop til at styre uden om de skavanker, holder jeg det i skak.

Jeg skal motionere tilstrækkeligt, men ikke for meget, så får jeg skader og inflammation flammer op. Jeg skal helst gå helt uden om simple kulhydrater, for meget stivelse og i stedet sikre mig en sund kost med bl.a. masser af grønt, tilpas med sund fedt, opbyggende proteiner, stimulerende urter, vitaminer, mineraler, omega 3 tilkskud samt fibre. Ellers smerter mine led, og jeg bliver lige lovlig rund om maven. Det forsøger jeg at efterleve på bedste vis uden at være fanatisk på nogen måde.

Det gode liv er for alle
Jeg holder mig orienteret om kost, ernæringsnyheder, og hvad vi selv i det hele taget kan gøre for at opnå det gode liv med masser af glæde, velvære og sundhed.

Målet for mig er Det Gode Liv på alle måder, og det er jeg sikker på, at alle kan opnå med eller de forskellige gener, handikaps og skavanker vi har, eller pådrager os i kortere eller længere tid igennem vores liv.
Ind imellem er det et sejt træk, men vi kan opnå det gode liv med en passende indsats og ind imellem skal der en katalysator til - en behandler til at guide os i den rigtige retning.

  • Comments(0)//www.biobalance.dk/#post6